donderdag, 10. maart 2005 - 11:22

Van der Hoeven opent tijdelijk vluchtelingenkamp

Den Haag

Minister Van der Hoeven van Onderwijs opende donderdagochtend in het tijdelijke vluchtelingenkamp op het Spuiplein in Den Haag het internetlespakket van Stichting Vluchteling en de UNHCR. Het lespakket biedt een gratis toegankelijke website waar leerlingen informatie kunnen vinden over het leven van vluchtelingen.

De vluchtelingenproblematiek in Sierra Leone vormt de basis van het lesmateriaal en is bedoeld voor leerlingen van het basisonderwijs, in het bijzonder groep 7 en 8. Van der Hoeven discussieerde met leerlingen van de Eerste Haagse Montessorischool. Daarnaast benoemde ze de 18-jarige vluchteling John Koroma tot burgemeester van het vluchtelingenkamp. Koroma is in 2000 naar Nederland gevlucht na jaren lang als kindsoldaat in Sierra Leone gedwongen te hebben gevochten.

In het Atrium van het Haagse stadhuis bekeken de leerlingen een bijzondere fototentoonstelling over Sierra Leone. Daar hingen foto’s van de winnaar van World Press Photo, Adam Nadel, Kadir van Lohuizen en anderen. Zowel het lespakket als tien belangrijke hulpprojecten in Sierra Leone zijn volledig gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

© BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):