zondag, 17. juli 2005 - 12:21

Van der Vaart heeft pech in Intertoto

Rafael van der Vaart heeft niet kunnen scoren tijdens zijn internationale debuut in het shirt van Hamburger SV. De nieuwe aanwinst van de Duitse club brak in de blessuretijd van de eerste helft in het Intertoto-duel uit bij União Leiria bijna de ban, maar hij trof helaas de paal.

Emile Mpenza had in de 16e minuut ook al het houtwerk getroffen met een inzet. De Poolse Duitser Piotr Trochowski, die in de winterstop reeds van Bayern München overkwam, maakte in de 57e minuut toch de 0-1, waardoor de Portugezen volgende week in Hamburg een flink karwei moeten klaren willen ze de halve finale bereiken van de Intertoto-Cup.

Borussia Dortmund deed het minder goed. De ploeg van trainer Bert van Marwijk speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Sigma Olomouc. Na een half uur bracht Florian Kringe de Duitsers op voorsprong, maar een minuut voor rust kwamen de Tsjechen voorbij. Een vrije trap van König werd binnengekopt door Jan Koller. De Tsjechische spits van Dortmund trof juist tegen zijn landgenoten in eigen doel. Ebi Smolarek had nog voor het rustsignaal voldoende kansen om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen, maar hij miste.

Na rust bleef Dortmund de betere ploeg, maar gescoord werd er niet. Bayer Leverkusen verloor een oefenwedstrijd van Liverpool met 0-3. Door twee treffers van Djibrill Cissé en een goal van Milan Baros gaven de Champions League-winnaar een voldaan gevoel.