maandag, 13. juni 2005 - 11:26

Veroorzaker aanrijding met trein zat in cel

Roermond

De man die eind februari verantwoordelijk was voor de aanrijding waarbij een intercity inreed op een auto bij Susteren, zat die ochtend vast in een politiecel. In de nacht van zondag op maandag was de 40-jarige A.S. uit Sittard door de politie in Sittard samen met een vriend opgepakt, omdat hij in dronken toestand de politie beledigde, melden Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad maandag.

De ochtend van 21 februari werd hij vrijgelaten. Sindsdien was hij spoorloos. Door de aanrijding op het spoor werd het in Limburg een verkeerschaos, omdat het die ochtend ook glad was op de weg wegens sneeuwval.

Volgens het onderzoeksdossier reed de man in beschonken toestand in zijn auto rond toen hij op de spoorwegovergang aan de Topskoulweg in Susteren in een slip kwam. Pogingen om zijn auto van het spoor af te krijgen lukten niet. De man ging te voet verder en kreeg een lift van een vriend, die eveneens dronken in zijn auto rondreed. In Sittard raakte ook deze wagen in een slip en laten de mannen het voertuig achter. De politie signaleert de twee en neemt hen mee naar het bureau. Daar wordt de man de volgende ochtend vrijgelaten, waarna hij ‘verdwijnt’. De politie vertelt hij niets over zijn auto die nog op het spoor staat.

Een aantal uren na het ongeval komt de politie erachter dat er geen slachtoffers in het voertuig zitten en van wie de auto is. De eigenaar heeft niets met de aanrijding van doen en dan komt A.S. in beeld, die vervolgens onvindbaar is. Op 28 februari wordt hij toch aangehouden. Op 14 juni moet hij zich verantwoorden voor de rechtbank in Roermond.
© BON/Archieffoto:John Peters

Bron: Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad
Provincie:
Tag(s):