woensdag, 16. november 2005 - 9:21

Vinkenslag krijgt informatiecentrum

Maastricht

In de avondschemer, met de lampen van het ponton, lijkt een groot gevaarte zich te bewegen richting de Maas. Het lijkt erop dat in Maastricht een buitenaards wezen uit de film ‘War of the worlds’ zich van de grond heeft losgemaakt en de stad wil terroriseren. Gelukkig gaat het hier alleen maar om het verplaatsen van het oude Ticketoffice van Rederij Stiphout.

Dit circa 65 ton zware gebouw stond tijdelijk op de Maas-boulevard tussen de twee bruggen. In het kader van de vernieuwing van de kades in het centrum van de stad, moest de rederij verhuizen naar een locatie tussen de Hogebrug en de Servaasbrug. Nu de rederij weer terug is op haar oude adres tussen de Wilhelminabrug en de Servaasbrug is de functie van het kantoortje beëindigd.

Het gebouw werd dinsdagavond verplaatst naar een ponton, die het over de Maas zal vervoeren richting de grindplas. Daar zal het kantoor weer aan land gaan en per oplegger vervoerd worden naar woonwagenkamp Vinkenslag. Daar zal het dienst gaan doen als informatiebalie.
Provincie:
Tag(s):