donderdag, 9. juni 2005 - 6:48

Voorbereidingen voor Marlboro Masters in slotfase

Komend weekeinde is het Circuit Park Zandvoort de plaats van handeling voor de 15e editie van de Marlboro Masters of Formula 3, het grootste autosportspektakel van Nederland. De voorbereidingen voor het evenement bevinden zich in de slotfase, alles is nagenoeg klaar voor de Formule 3-race, de nationale wedstrijden, de Thoroughbred Grand Prix-klasse en de demonstratie met vier Ferrari Formule 1-bolides met coureurs René Arnoux, John Bosch, Jacky Ickx en Eddie Irvine.

De Formule 3-rijders en -teams reizen eind deze week vol goede moed naar Zandvoort. Daar zal blijken of de voorbereidingen goed genoeg waren. Marlboro-rijder Ho Pin Tung testte afgelopen week met de Dallara-Mugen-Honda van JB Motorsport op het Britse circuit van Snetterton. “Ik heb lekker kunnen rijden, het is altijd goed om vlak voor zo’n groot evenement nog wat kilometers te kunnen maken�, aldus de in Nederland geboren Chinese coureur.

Ook zijn teamgenoten voor het Zandvoortse evenement, Ferdinand Kool uit Oud-Beijerland en de Brit Steven Kane, deden nog testwerk. Zij reden op het circuit van Oulton Park, eveneens in Groot-Brittannië, met de Lola-Mugen-Honda in de kleuren van de Marlboro Masters of Formula 3, waarmee ze komend weekeinde op het Circuit Park Zandvoort in actie komen. “Ik had wel wat langer in de auto willen zitten, maar heb van de Lola in ieder geval een goede eerste indruk kunnen opdoen. Met name in snelle bochten geeft de auto een heel goed gevoel�, verklaart Ferdinand Kool.

John Bosch, een van de vier rijders die tijdens de Marlboro Masters de demonstratie met de Ferrari Formule 1-auto’s zal verzorgen, kende een andere manier van voorbereiding: afgelopen zondag nam hij met de Racing for Holland-sportwagen met Jan Lammers deel aan de traditionele testdag voorafgaand aan de 24 Uur van Le Mans. Op Zandvoort zal Bosch met de Ferrari F2002, de kampioensauto van Michael Schumacher, een poging doen om het bestaande ronderecord te verbeteren. Dat staat nu nog op naam van Ferrari-testrijder Luca Badoer, die tijdens de Marlboro Masters in 2002 een tijd van 1.19,880 min. neerzette.

“De laatste editie van de Masters met ondersteuning van Marlboro is natuurlijk een mooie gelegenheid om een recordpoging te wagen, waarbij we de prestatie van Badoer geenszins onderschatten�, aldus Bosch. “Vorig jaar reed ik al met de 2002-auto, maar toen was er nauwelijks tijd voor het vinden van een goede afstelling. Nu ken ik de auto vrij goed. Op zaterdag zal ik een korte run maken, terwijl we op zondag, als de weersomstandigheden gunstig zijn, een poging zullen doen om het record te verbeteren.�

Ook het Circuit Park Zandvoort zelf is klaar voor het spektakel. Gedurende de drie dagen komen, in totaal 485 officials, 105 Rode Kruis-medewerkers, 125 security-medewerkers, 40 artsen, 45 verkeersregelaars en 65 brandweerlieden in actie. Gedurende het raceweekend worden maar liefst 50.000 bezoekers verwacht.
Categorie:
Tag(s):