dinsdag, 19. juli 2005 - 18:54

Vreemde schietpartij Amsterdam Nieuw Sloten

Amsterdam

Bij een schietpartij in de Bastenakenstraat in Nieuw Sloten, waarbij drie personen van Zuid-Amerikaanse komaf betrokken waren, zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen waarvan één ernstig.
<BR>De politie heeft één van de drie personen ter plaatse aangehouden. Naast hem lag een zwaargewonde man die geboeid was en een soort tape om zijn nek had. Een tweede verdachte, met een schotwond, is bij een snackbar aan het Staalmanplein aangehouden.

Toen de politie ter plaatse kwam troffen zijn op de Bastenakenstraat een gewonde man met een soort tape om zijn nek en handboeien om, naast hem stond een ontklede man. Het slachtoffer bleek diverse steekwonden te hebben.

De naakte man was even te voren zwaaiend met een vuurwapen gezien door buurtbewoners. Hij is aangehouden. De andere man is overgebracht naar een ziekenhuis. De derde man zou volgens buurtbewoners een schotwond hebben en zijn weggelopen. Hij is later op het Staalmanplein aangehouden.

Het vuurwapen welke vermoedelijk is weggegooid door één van de drie personen is in de directe omgeving teruggevonden.

Het is nog niet precies duidelijk wat er aan het incident voorafgegaan is, er wordt wel rekening gehouden met een mogelijke gijzeling.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de schietpartij. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de schietpartij enig verband heeft met de twee gijzelingen gisterenmiddag in de Esmoreitstraat en gisterochtend in Amsterdam Zuid/Oost en Naarden.
Provincie:
Tag(s):