zaterdag, 28. mei 2005 - 20:39

Watercowboys maken Funpop ‘onveilig’

Arcen

Onder een strak blauwe hemel startte zaterdagmiddag het Funpopfestival. Dit weekend is het terrein van Recreatiepark Klein Vink in Arcen omgetoverd tot een festivalterrein, waar het tweedaagse openluchtfestival plaatsvindt voor mensen met een verstandelijke beperking.
<BR>Het festival dat voor een groot deel draait op vrijwilligers wil vooral de mensen met een verstandelijke handicap een dag vol plezier bezorgen. Het festival is ook door het hele land bekend, en Funpop mag rekenen op zo’n 10.000 bezoekers uit het hele land.

Op zaterdag waren Dennie Christian, Pater Moeskroen en afsluiter Corry Konings de topacts. Dennie Christian kreeg met zijn uitvoering van ‘Du’ (Peter Maffay) de menigte op zijn hand. Zondag mogen acts als Band zonder Banaan, Peter Koelewijn en Marianne Weber dit nog eens dunnetjes overdoen.

Het Funpopfestival was voor de politie aanleiding om samen met Inspectie Verkeer en Waterstaat een controle uit te voeren op het rolstoelvervoer. De nadruk lag op het veilig vervoeren van mensen met een verstandelijke handicap. Bij ongevallen in het verleden bleek hier nog wel eens het een en ander aan te schorten. Hoewel de actie vantevoren was aangekondigd, zijn er in totaal toch 34 bekeuringen uitgeschreven. Ook zondag zal er wederom een controle plaatsvinden aan het begin van het festival.

De Funpoppers hadden weinig last gehad van de controle, want op het festivalterrein was het een groot feest. En als de temperatuur tot tropische waarden oploopt, is er altijd nog wel een waterpistool in de buurt om verkoeling te zoeken, of om anderen verkoeling te geven. Funpop 2005 lijkt ook dit jaar weer een geslaagd evenement. © BON/Tekst en foto’s : John Peters
Provincie:
Tag(s):