zondag, 27. maart 2005 - 18:35

Wereldtop bodypainters kleurt eerste paasdag

Venray

De crème de la crème op het gebied van body- en facepainting liet op eerste paasdag haar kunsten zien aan het publiek in Venray. Hier werd de Maskerade 2005 gehouden in de schouwburg. Organisator Bert Verstappen haalde diverse internationale toppers uit de body- en facepaintwereld naar Nederland voor dit evenement, dat voor het eerst op een dergelijke schaal in ons land werd gehouden. Het lukte hem zelfs de top drie van het afgelopen wereldkampioenschap naar Venray te laten afreizen. Het uiteindelijke doel was de Maskerade Award 2005.

Het evenement is niet een gewoon schminkconcours, maar valt onder de categorie kunst. Voor de modellen is het een hele zit, voordat hun lichaam helemaal beschilderd is met penseel, spons en/of airbrush. De bodypainters aanwezig in Venray komen uit België, Frankrijk, Duitsland en Engeland en reizen de hele wereld over om hun kunsten te etaleren. Op die manier hopen de painters ook weer nieuwe opdrachten te krijgen voor hun werkzaamheden. Organisator Verstappen, die met zijn team ook al vele prijzen in dit circuit heeft gewonnen, wil van dit evenement een jaarlijks terugkerende manifestatie maken in Nederland.

Voor het publiek was het in ieder geval een aangename manier om de eerste paasdag door te komen. De beschilderde, kleurrijke lichamen trokken redelijk veel belangstelling vooral ook om met de camera vast te leggen. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):