donderdag, 10. maart 2005 - 17:34

Zwitserse sneeuw is klaar voor 'grande finale'

Amsterdam

Perfecte sneeuwcondities, lagere prijzen, uitbundige snowparty’s, dat mogen wintersporters verwachten als ze dit voorjaar nog naar de Zwitserse sneeuw gaan.
<BR>

Wat de laatste jaren al vaker is gebeurd, lijkt ook nu weer zo te zijn: de grote sneeuwval in de Zwitserse bergen van de laatste weken maakt dat de skigebieden hun wintersporters nog lang kunnen laten genieten van sneeuwsport, tot pasen en ver daarna. Bijkomende voordelen zijn de lagere prijzen, speciale aanbiedingen en de organisatie van allerlei eindeseizoens-evenementen.

Van rock & pop tot salsa
Tot de bekende eindeseizoens-evenementen hoort ongetwijfeld het muziekspektakel van het Zwitsers-Oostenrijkse skigebied Samnaun/Ischgl, met dit jaar optredens van Duitse popgroepen op paasmaandag en 24 april en een concert van de Canadese zangeres Alanis Morisette op 30 april. Arosa in Graubünden stort zich tussen 1 en 3 april op de Zuid-Amerikaanse zang en dans met het festival “Caliente in the Snow�.

Rock
Wie toch liever rockmuziek heeft, moet op 2 april afreizen naar de pistes van het Jungfraugebied voor het jaarlijkse SnOwPEN-Air op Kleine Scheidegg. Op 9 en 10 april zorgen livebands voor stemming in het skigebied van Flumserberg, niet ver van Zürich. “Snowbombing� heet het afsluitende feest van 8-10 april op de pistes en in de bars van Villars in de Alpes vaudoises. Liefhebbers van Blij dat ik glij-achtige toestanden zijn helemaal op hun plek in Flims in Graubünden, waar op 17 april tijdens de jaarlijkse “Gletscherkuss� allemaal zelfgebouwde sneeuwvehikels de berg af komen glijden.

Sportieve uitdaging
Op sportief gebied valt er in april ook het nodige te beleven, al zal dat voor de meesten meer om naar te kijken zijn dan om aan mee te doen. De Allalin-races in Saas-Fee/Wallis gelden als de hoogste gletsjerafdalingen ter wereld. Van 8 tot 10 april vinden er ski- en snowboardraces plaats en een spectaculaire Glacier Bike Downhill. In de weekenden van 9 en 17 april wordt aan speedskiën gedaan in Verbier, eveneens in het Wallis. In het tweede weekend vindt het WK speedskiën er plaats, waar de beste speedskiërs ter wereld de grens van 200 km/u zeker zullen doorbreken. Niet aanbevolen voor mensen met zwakke zenuwen.

Snowboard
Wat relaxter gaat het toe bij de Snowboard spring session in Laax/Graubünden van 12 tot 17 april, waar de beste freestylers hun kunsten nog eens vertonen en het geheel met party’s wordt omlijst. Waar het nog wel om de knikkers gaat zijn de Zwitserse alpine skikampioenschappen van 29 maart tot 1 april in Visperterminen/Wallis en het FIS Junioren WK Snowboard van 4-8 april in Arosa.

Informatie
Kijk voor meer informatie over evenementen, speciale aanbiedingen en de actuele sneeuwsportberichten/ seizoenssluitingen op : url=http://www.MySwitzerland.com>MySwitzerland.com

©BON
Categorie:
Tag(s):