zondag, 10. september 2006 - 23:49

Driemaal Van Nistelrooij voor Madrid

Ruud van Nistelrooij heeft zijn eerste doelpunten voor Real Madrid in competitieverband op zijn naam gebracht. Op bezoek bij promovendus Levante scoorde Nederlander driemaal. De spits had daarmee een leeuwenaandeel in de 1-4 overwinning.

De (ex?) international opende na een kwartier de score voor de Koninklijke. Aan zijn goal ging een knappe actie vooraf. Van Nistelrooij draaide op de rand van de zestien weg bij zijn directe tegenstander en liet doelman Cavallero met een schuiver kansloos. Tien minuten na de openingsgoal maakte Cassano er 0-2 van. De ploeg van trainer Fabio Capello leek na die pikstart een eenvoudige avond tegemoet te gaan. Helemaal toen de Fransman Dehu twee minuten na de 0-2 ook nog eens rood kreeg, leek er geen vuiltje aan de lucht. De Madrilenen namen echter gas terug en lieten Levante terugkomen tot 1-2 door een treffer van Ettien tien minuten voor rust.

Om de lakse houding van zijn ploeg te doorbreken bracht Capello in de rust Robinho en Reyes voor Raul en Cassano. De ingreep leidde ertoe dat Van Nistelrooij zijn tweede van de avond kon maken. Beckham legde klaar, Van Nistelrooij nam aan op de borst en maakte beheerst af. De 1-3 was de beslissing in de wedstrijd, maar nog niet het einde van de Van Nistelrooij-show. De oud-spits van Manchester United en PSV versierde vijf minuten tijd een penalty. Hij legde zelf aan, maar zag zijn slechte inzet gekeerd worden. Die fout maakte hij vijf minuten later alweer goed. Op aangeven van Reyes lobte hij de bal over Cavallero en tekende hij zijn derde goal van de avond aan en de 1-4 voor Madrid.