donderdag, 5. januari 2006 - 18:33

HUMMER H3 populairste auto Le Dakar

Uit een onderzoek van Eurosport is gebleken dat liefhebbers van de legendarische rally Le Dakar de HUMMER H3 van Robby Gordon beschouwen als de populairste auto in de editie van 2006. Eurosport linkte een poll aan haar website www.eurosport.com waar bezoekers hun voorkeur voor de populairste auto in Le Dakar konden aangeven. De indrukwekkende HUMMER H3 van Team Dakar USA kwam daar overtuigend als winnaar naar voren.

Overigens realiseerde Gordon tijdens de vijfde dag van Le Dakar een fantastische comeback met de HUMMER H3 na zijn problemen vanwege een losgeraakte bout in de transmissie tijdens Stage 4. Als gevolg daarvan startte Gordon gisteren vanaf een 120ste plek, maar dankzij een foutloze en supersnelle run eindigde hij uiteindelijk als 19e op de dag bij de auto’s, waarbij Gordon ruim 70 auto’s de achterkant van de H3 liet zien. Dat bracht hem aan het eind van de dag terug op een 45ste positie in het algemeen klassement.

“Als we vooraan waren gestart, hadden we een enorme stap in het klassement kunnen zetten,� verklaarde Gordon aan de streep. “Vanwege de tegenslag die we gehad hebben was het echter zaak om slim en met het hoofd te rijden. We zijn eigenlijk pas net begonnen en er liggen nog duizenden kilometers door de woestijn voor ons waar nog heel veel kan en gaat gebeuren.�

Dankzij de fantastische comeback is HUMMER letterlijk en figuurlijk weer helemaal terug in de race en staat hij er weer goed voor om uiteindelijk een plaats in de toptien in de wacht te slepen.
Categorie:
Tag(s):