dinsdag, 26. december 2006 - 21:35

Imschoot goud waard voor Willem II

Willem II had de zege tegen Excelsior eigenlijk te danken aan invaller Kristof Imschoot. De Belgische middenvelder scoorde in de slotfase van de wedstrijd twee keer en behoedde Willem II uiteindelijk met zijn treffers voor een nederlaag. Het werd in Tilburg 2-1.

De ontlading na de zege op Excelsior was groot bij Willem II-trainer Dennis van Wijk. Zijn positie stond onder druk door de slechte prestaties van de Tricolores dit seizoen. Tegen Excelsior dreigde wederom een doemscenario. Het jonge Excelsior kwam na elf minuten al op voorsprong door een doelpunt van Slory. De bezoekers leken de zege in Tilburg met dit doelpunt veilig te stellen, te meer ook omdat Willem II de kansen die het kreeg om zeep hielp.

Dennis van Wijk had echter een gelukkige hand van wisselen. Hij bracht Imschoot in de 71-ste minuut binnen de lijnen als vervanger van Nieuwendaal. Deze wissel bleek goud waard. De Belgische middenvelder maakte in de 81-ste minuut gelijk en kopte drie minuten later op aangeven van Van der Struijk de winnende treffer voor de Tilburgers binnen.