donderdag, 26. oktober 2006 - 23:08

Invaller De Guzman redt Feyenoord

Erwin Koeman heeft weer even lucht. Feyenoord won in De Kuip met 2-1 van FC Twente, al leek het daar na een dramatische eerste helft allerminst aanspraak op te maken. Invaller Jonathan de Guzman schoot vijf minuten voor tijd de bevrijdende vrije trap binnen.

Ondanks de aanvallende instelling van Feyenoord - Koeman viel terug op het 4-3-3-systeem - was Twente de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft. Al binnen tien minuten had de ploeg van trainer Fred Rutten op voorsprong kunnen staan, maar scheidsrechter Dick Jol weigerde tot twee keer toe de bal op de stip te leggen. Pas na een half uur leek Feyenoord grip op het duel te krijgen. Maar juist op dat moment sloeg Twente toe. Theo Lucius wist in eerste instantie nog een kopbal van Ramon Zomer van de lijn te werken, maar in de nastoot hebben de aanvoerder en Henk Timmer geen antwoord op een nietsontziend schot van Sharbel Touma.

Na de treffer viel al het vertrouwen weg bij de ploeg van Erwin Koeman en had het geluk dat Twente hier niet van profiteerde. Pas vijf minuten voor het einde van het eerste bedrijf liet Feyenoord de eerste serieuze doelpoging noteren. Sander Boschker zweefde de knappe vrije trap van Nick Hofs echter uit de kruising.

Wat Koeman in de rust gezegd heeft, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden, maar feit is dat Feyenoord flitsend aan het tweede bedrijf begon. Binnen 66 seconden schoof Stein Huysegems de gelijkmaker binnen en niet veel later kreeg Angelos Charisteas een enorme mogelijkheid op de 2-1. Boschker weerhield de Griekse spits echter van zijn eerste treffer voor Feyenoord.

Gesterkt door de opleving, ging de ploeg vervolgens op zoek naar de bevrijdende treffer. Ondanks de geweldige inzet die de elf van Koeman in de resterende tijd toonden, leek het lange tijd op 1-1 te blijven steken. Maar vijf minuten voor tijd besliste invaller Jonathan de Guzman anders. Met een geweldige vrije trap bracht hij De Kuip in extase.