zondag, 18. juni 2006 - 20:06

Kroatie en Japan spelen gelijk

Kroatie heeft haar tweede wedstrijd in poule F wederom niet weten te winnen. In een zeer matige wedstrijd kwamen de mannen van bondscoach Kranjcar niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Japan. De Kroaten moeten nu de derde wedstrijd tegen Australie wel winnen om uitzicht te houden op de tweede ronde.

De eerste helft bood de voetballiefhebber weinig plezier. Beide ploegen zochten naar een opening, maar de pogingen op doel en de passes naar een medespeler waren te onzuiver om gevaar te stichten. Kroatie liet echter in de 22 - ste minuut de kans om op 1-0 te komen liggen. Miyamoto vergreep zich licht aan Dado Prso. De Belgische scheidsrechter Franck De Bleeckere zag in het incident een strafschop. Srna wist met de onterecht verkregen penalty geen raad en miste.

Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd kwam van de voet van Hidetoshi Nakata. Zijn schot in de 36 - ste minuut noopte doelman Pletikosa tot het uiterste van zijn kunnen. Veel meer wapenfeiten leverde de eerste helft tussen Kroatie en Japan niet op. Beide ploegen leken wel verlamd van angst om te verliezen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Japan drong wel aan, maar wist geen echte kansen te creeeren. Yanagisawa had in de 51-ste minuut zo waar de 1-0 op zijn schoen. De Japanner faalde echter voor een leeg doel.

Door het gelijke spel heeft Japan geen uitzicht meer op de volgende ronde. Kroatie heeft nog wel een kans, maar het gelijke spel tussen Kroatie en Japan vergroot de kansen van Guus Hiddink om zich met zijn Australie te kwalificeren voor de volgende ronde.