vrijdag, 6. januari 2006 - 17:35

Levenslang stadionverbod bij betreden voetbalveld

Groningen

Eindelijk is het dan zover, zaterdagavond speelt FC Groningen voor het eerst in het nieuwe stadion Euroborg, tegen BV Veendam. Deze wedstrijd zal een proefwedstrijd zijn, om de laatste puntjes op de i te zetten. Voor een aantal supporters is het oppassen geblazen dat ze niet in hun enthousiasme het veld oplopen. Hen staat dan een levenslang stadionverbod te wachten.

Hiermee wil FC Groningen de supporters op het hart drukken dat ze niet gediend is van ongenode gasten op het speelveld. De afrastering is overigens zo laag dat het een koud kunstje is om op het veld te komen. Maar FC Groningen vind dat dit moet kunnen en verwijst naar Engeland waar ook niemand het veld op loopt terwijl de afrastering laag is.

Overigens is dit ook de wens geweest van supporters die konden instemmen tijdens het ontwerp. Supporters gaven hierin aan het juist op prijs te stellen wanneer ze geen dranghekken voor hun neus hebben, aldus Peter Stump van FC-Groningen. Arjen Robben zal op vrijdag 13 januari Euroborg officieel openen. Dat heeft FC Groningen bekend gemaakt. De populaire ex-speler van de club zal de officiële openingshandeling verrichten voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Hij wordt speciaal vanuit Londen ingevlogen.
Provincie:
Tag(s):