zaterdag, 23. december 2006 - 23:30

Robben scoort weer na 10 maanden

Arjen Robben was zaterdagavond de grote man bij Chelsea. Met twee assists en een winnende treffer tegen Wigan (2-3) was vooral hij er voor verantwoordelijk dat de achterstand van Chelsea op Manchester United niet groter is geworden dan drie punten.

Chelsea had 44 zeer eenvoudige minuten bij Wigan. In die fase zorgde Robben met een staakpassje en een scherpe corner er voor dat Frank Lampard en Salomon Kalou (zijn eerste goal in de Premier League) konden scoren voor de Londense ploeg (0-2).

Een rake kopbal van Emile Heskey - op slag van reust - zorgde echter voor een geheel ander spelbeeld in de tweede helft. Wigan drukte, kreeg enkele kansen en maakte 15 minuten voor tijd zelfs de gelijkmaker. Die treffer kwam - op aangeven van Danny Landzaat - alweer op naam van Heskey. Overigens stond de spits in deze situatie wel buitenspel.

In de slotfase kwam Chelsea sterk opzetten en had - opnieuw - succes. Robben passeerde een man, trok naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Voor de linksbuiten van Oranje was het zijn eerste goal in de Premier League in 10 maanden.