maandag, 26. juni 2006 - 19:28

Totti schiet Italie langs Australie

Australie heeft afscheid moeten nemen van het WK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink verloor zuur in de achtste finales van Italie met 1-0. The Socceroos hielden Italie negentig minuten lang op 0-0, maar een scheidsrechterlijke dwaling - OPNIEUW - van de Spaanse arbiter Medina Cantalejo zorgde alsnog voor een Italiaanse zege. Totti schoot in de extra tijd een volledig onterecht gegeven penalty achter doelman Schwarzer.

Nederlands glorie moest na de uitschakeling van Oranje komen van het Australie van Guus Hiddink. De ploeg van de Achterhoeker begon de wedstrijd als underdog, maar van die rol was metname in de eerste helft weinig te merken. Op een paar kansen van Luca Toni en Alberto Gilardino na wisten de Italianen niet door het sterke collectief van de Australiers te breken. Het was dan ook aan de ploeg van Hiddink te danken dat beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

Na de thee ging Australie door met waar het de eerste helft was geeindigd. De ploeg was ook in het tweede bedrijf zeker niet de mindere van Italie. De kansen van the Socceroos op een stunt werden groter na de rode kaart van Marco Materazzi in de 51-ste minuut. De kaart voor de verdediger van Internazionale was volkomen terecht. De stopper, die vooral bekend staat om zijn vaak harde overtredingen, voerde zijn tackle te laat uit en vloerde daarmee Bresciano. De Spaanse scheidsrechter Medina Cantalejo aarzelde geen moment en hield Materazzi de rode kaart voor.

Italie ging de strijd verder met tien man. Bondscoach Marcello Lippi wisselde Luca Toni voor middenvelder Barzagli en hoopte op deze manier alsnog tot de openingstreffer te komen. De Italianen hadden echter de handen vol aan de manschappen van Guus Hiddink. De ploeg van Lippi had echter het geluk aan haar zijde. In de extra tijd kreeg Italie een penalty toegewezen van scheidsrechter Medina Cantalejo, maar deze was totaal onterecht. Grosso liet zich in het strafschopgebied vallen, maar er was geen sprake van een overtreding van verdediger Neill.

Francesco Totti wist wel raad met het buitenkansje. De invaller schoot met een mooie penalty Italie naar de kwartfinale.