zondag, 8. januari 2006 - 18:49

Verkeersgevaarlijke automobilist aangehouden

Roermond

De politie heeft zaterdagmiddag in de Schout Roffaertstraat in Roermond een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had eerder die middag geen voorrang verleend aan een politiepatrouille op de Gebroeklaan. De man was in hoge snelheid weggereden, achtervolgd door de politie. Door de hoge snelheid kwamen twee fietsers bijna ten val toen de man passeerde. Oplettende burgers hebben de politie diverse malen geholpen bij hun achtervolging door de wijk Maasniel.

Nadat de politie hem bij het Wilhelminaplein uit het oog was verloren, konden zij hem aanhouden na de melding dat de auto op de Schout Roffaertstraat was gesignaleerd. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

De man zei dat hij had gedronken en daarom uit de handen van de politie wilde blijven. Na ademanalyse bleek de man niet teveel alcohol te hebben gedronken. Wel bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had, zijn rijbewijs was verlopen en de auto niet APK was gekeurd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):