donderdag, 5. januari 2006 - 9:43

Wapens en drugs aangetroffen

Zwaag

Dinsdagmorgen zijn bij invallen in twee woningen in Zwaag wapens en drugs aangetroffen. In totaal werden 7 personen aangehouden. Er waren tips binnengekomen dat er in een woning aan de Hoornbloem en de Langetuin vuurwapens voorhanden zouden zijn. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werd eerst een onderzoek ingesteld in de woning (caravan) aan de Hoornbloem.

Hier werd een speelgoedwapen aangetroffen dat zo’n gelijkenis vertoont met een echt wapen, dat het voor bedreigen van personen geschikt is. Voorhanden hebben van zo’n wapen is daarom verboden. Bij het onderzoek werd tevens een hennepplantage aangetroffen. Hierin stonden 96 planten. Het wapen, de planten en de daarbij behorende apparatuur zoals lampen, pompen, filters e.d. werden in beslag genomen. De 32-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bij het onderzoek in de woning aan de Langetuin bleken in een kamer vijf dames bezig te zijn met de verwerken van hennep. Er lag een partij van ongeveer 70 kilo die geknipt en in gripzakjes werd gestopt. De vijf dames, waaronder de bewoonster van het pand, in de leeftijd van 30 tot 54 jaar afkomstig uit Hoorn, Zwaag en Berkhout.

Verder werd in de woning materiaal aangetroffen voor de opbouw van een hennepkwekerij, waaronder 93 stekken van hennepplanten. Ook trof de politie in de woning een 32-jarige man uit Zwaag aan. Hij bleek in zijn personenauto een vuurwapen met bijpassende scherpe munitie te hebben. De hennep en het vuurwapen met munitie werden in beslag genomen. De man en de vijf vrouwen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):