dinsdag, 9. mei 2006 - 23:30

Willem II ook volgend seizoen actief in eredivisie

Willem II speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. De Tilburgers wonnen de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 2-0 en redde zodoende het vege lijf na een voor de Tricolores desastreus verlopen seizoen.

Willem II zette vanaf het startsignaal De Graafschap goed onder druk. Dit leidde tot enkele goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Iwan Redan had in de beginfase de 1-0 al op zijn schoen. Wau zette de aanvaller schitterend vrij voor het doel van Jim van Fessem, maar Redan had het vizier niet op scherp staan. De 1-0 voor Willem II viel uiteindelijk uit een corner van Martijn Reuser. De oud - Ajacied zag zijn trap door Agustien verwerkt worden tot een doelpunt.

De Brabantse eredivisionist had aan de 1-0 voorsprong genoeg om lijfsbehoud veilig te stellen. Het eerste duel in Doetinchem eindigde immers ook in winst (1-0, doelpunt Kerekes). Moussa Dembele maakte er in de 79 -ste minuut nog 2-0 van. Een plek in de eredivisie was toen veilig voor de Tilburgers. De 2-1 van Jeffrey de Visscher in de negentigste minuut deed toen niet meer ter zake.