donderdag, 27. september 2007 - 12:46

12 Hilversummers aangehouden vanwege handel in harddrugs

Hilversum

De politie is via een onderzoek van het Woning Inbraken Team van politie Gooi en Vechtstreek op het spoor gekomen van een groot aantal drugshandelaars. Donderdag 27 september liet de politie weten dat het onderzoek naar een verdachte van heling van gestolen laptops heeft geleid tot de aanhouding van 12 Hilversummers die worden verdacht van betrokkenheid in de handel van harddrugs.

Vijf van hen zitten nog vast. Tijdens het onderzoek zijn 200 gram harddrugs (vermoedelijk cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 10.000 euro), 400 gram softdrugs, een geldbedrag en drie auto’s in beslag genomen. Op maandag 27 augustus werden vijf personen aangehouden in een woning aan de Oosterengweg in Hilversum. Het gaat om twee mannen van 23 jaar, een man van 27 jaar, een man van 19 jaar en een vrouw van 20 jaar.

Tijdens de aanhouding werd een geldbedrag, 60 gram harddrugs en een auto in beslag genomen. De vrouw en de 27-jarige man zijn na verhoor weer heengezonden, de overige drie mannen zitten nog vast. Tijdens het vervolgonderzoek werden zeven mensen aangehouden en verhoord over hun betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Op 5 september werden er twee 23-jarige mannen aangehouden. Op 7 september is een 27 jarige man aangehouden en zijn 60 gram gram harddrugs, 400 gram softdrugs, een geldbedrag en een auto in beslag genomen.

Op 11 september werden vervolgens nog een 22-jarige en een 29-jarige man aangehouden en op 14 september werden een 20-jarige en een 30-jarige man aangehouden. Twee mannen, een 23-jarige man en een 27-jarige man, zitten nog vast. Door speurhonden werd tijdens een gerichte zoekactie op de Zuiderheide, verstopt in een konijnenhol, nog eens 80 gram harddrugs aangetroffen.

De vijf mannen die nu nog vastzitten worden verdacht van betrokkenheid in de handel van in harddrugs. De hoofddader wordt daarnaast ook verdacht van heling. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):