maandag, 10. september 2007 - 15:05

17-jarige jongen aangehouden na doorrijden aanrijding

Hoorn

Op zondagmiddag 9 september omstreeks 15.00 uur is een 17-jarige jongen uit Hoorn aangehouden op de Kerkstraat, nadat hij een 40-jarige vrouw uit Hoorn met een motorfiets had aangereden. Toen de jongen er vandoor wilde gaan werd hij aangehouden door een Limburgse agent die in Hoorn op vakantie was.

Het ongeval vond plaats toen het slachtoffer op een fiets op de Kerkstraat reed. Vanuit tegengestelde richting kwam de verdachte op een motor aanrijden. De jongen reed op de verkeerde weghelft en reed hier de vrouw aan. Deze kwam ten val en moest voor behandeling over worden gebracht naar het Westfries Gasthuis. Hier werden diverse kneuzingen geconstateerd.

Nadat de jongen was aangehouden beledigde hij de politiemensen en schopte hij meermalen tegen een portier van de politieauto waarmee hij naar het politiebureau werd overgebracht.

De jongen krijgt een proces-verbaal voor diverse zaken waaronder vernieling, belediging, het veroorzaken van een ongeval, het verlaten van de plaats van een ongeval, het rijden zonder rijbewijs, verzekering, kenteken en helm. Bovendien wordt de herkomst van de motor nog onderzocht. De motor is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):