vrijdag, 10. augustus 2007 - 9:38

56 jongeren aangehouden voor motorscooterdiefstallen

Utrecht

De politie heeft tot op heden 56 jongeren aangehouden in verband met diefstal van motorscooters. De leeftijd van de verdachten ijn tussen de 14 en 19 jaar oud. Vijf verdachten zitten nog vast. De politie heeft in totaal 64 gestolen motorvoertuigen in beslag genomen.

In november 2006 werd door de Politie Utrecht een rechercheteam geformeerd dat onderzoek deed naar de herkomst van motorscooters die in de stad Utrecht werden aangetroffen.

In 2006 werd door de Politie Utrecht een groot aantal motorscooters aangetroffen, die vermoedelijk allemaal in Duitsland waren gestolen. Deze voertuigen waren vrijwel allemaal in het bezit van (jonge) jongens en mannen, die regelmatig zonder helm en rijbewijs de motoren bestuurden. De politie maakte zich daarom zorgen om het verkeersgedrag. Bovendien werden, naast de diefstallen in Duitsland, ook andere strafbare feiten zoals heling, inbraken, autokraken en straatroven met of met behulp van de motorscooters gepleegd.

De politie trof de motoren aan bij onder meer verkeerscontroles, maar ook als ze kennelijk door de bestuurder definitief ergens waren achtergelaten na bijvoorbeeld een inbraak of achtervolging. Veel van deze incidenten vonden plaats in het politiedistrict Utrecht noord, met name in de wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen.
Provincie:
Tag(s):