zondag, 30. september 2007 - 20:44

69 voetbalsupporters aangehouden

Nijmegen

Zondagmiddag werden in het centrum van Nijmegen 68 Willem II-supporters en een NEC-supporter aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en diefstal. Normaal gesproken is de wedstrijd tussen NEC en Willem II een wedstrijd zonder risico (A-wedstrijd). Daarom was vrij vervoer toegestaan. Helaas zijn er supporters van NEC en Willem II geweest die bewust een confrontatie hebben gezocht in een café in het centrum van Nijmegen.

Toen de politie met verschillende eenheden kon ingrijpen, waren de meeste NEC-supporters gevlucht. Het aanwezige personeel van het café was ook gevlucht. De binnengebleven Willem II-aanhang deed zich vervolgens te goed aan de drankvoorraad van het café. Ook richtten ze vernielingen aan in het café.

Met de aanhoudingseenheid (AE), van de politie, en verschillende andere eenheden werden de nog aanwezige supporters aangehouden. De 68 Willem II-supporters werden per touringcar overgebracht naar het politiebureau. Er werd 1 NEC-supporter aangehouden.

De aangehouden supporters zijn allen voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en gehoord. De bedrijfsleider van het café doet aangifte van openlijke geweldpleging en diefstal. De beelden van het videobewakingssysteem in het café worden nog bekeken en verschillende getuigen zullen nog worden gehoord. Het onderzoek is in volle gang en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. In het onderzoek wordt samengewerkt met de politie Tilburg.
Provincie:
Tag(s):