woensdag, 28. november 2007 - 12:56

97-Jarige vrouw bestolen van duizenden euro's

Hardinxveld-Giessendam

Een 97-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is naar nu blijkt afgelopen vrijdag 23 november bestolen in haar woning aan de Peulenlaan door twee onbekende meiden. De dame op leeftijd kwam daar gisteren achter toen bleek dat er een fiks bedrag – enkele duizenden euro’s – van haar rekening was gepind in steden in Nederland en België. Dit had zij niet zelf gedaan.

Het blijkt dat de vrouw afgelopen vrijdag bezoek heeft gehad van twee meiden die zich uitgaven als medewerkers van een woningbouwvereniging. Zij wilden graag de woning van de 97-jarige inspecteren. De bewoonster liet de twee binnen. Nadat het duo onder valse voorwendselen was binnengekomen, heeft een van hen kans gezien pinpassen inclusief pincodes en sieraden weg te nemen. De gedupeerde mevrouw heeft aangifte gedaan.

De politie heeft naar aanleiding van deze diefstal een buurtonderzoek verricht maar dit heeft geen nieuwe informatie opgeleverd.
Het zou gaan om twee meiden met een Oost-Europees uiterlijk en donker haar. Mogelijk zijn er mensen die iets gezien hebben, meer weten of de meiden mogelijk ook aan de deur hebben gehad.

De politie waarschuwt met name oudere mensen niet zomaar vreemde mensen binnen te laten, ook niet als ze zeggen van een bepaald bedrijf of vereniging te zijn. Vraag altijd naar legitimatie en indien u het niet vertrouwt, doe dan niet open/ probeer de vreemden af te wimpelen en bel de politie.
Provincie:
Tag(s):