vrijdag, 22. juni 2007 - 9:39

Aanhoudingen voor leveringen grote hoeveelheden chemicaliën

Rotterdam

In een onderzoek van de Nationale Recherche en Fiod-Ecd naar de levering van chemicaliën voor de productie van synthetische drugs zijn afgelopen week acht personen aangehouden. Vier verdachten zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor diverse leveringen van grote hoeveelheden grondstoffen aan verschillende afnemers. De andere vier verdachten worden gezien als de afnemers van de grondstoffen. Dit maakte het Landelijk Parket vrijdag bekend.

Het onderzoek is gestart op basis van informatie van de Belgische autoriteiten dat bij diverse meldingen van verdachte transacties van chemicaliën Nederlandse verdachten waren betrokken. Het gaat hierbij om duizenden liters chemicaliën die ingevoerd zijn in Nederland.

Het onderzoek naar deze chemicaliën heeft de Nationale Recherche en FIOD-ECD geleid naar diverse productie- en opslaglocaties van synthetische drugs.

De verdachten zijn zeven mannen en één vrouw in de leeftijd van 36 jaar tot 56 jaar. Zij zijn bijna allemaal afkomstig uit West-Brabant. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Breda.

Bij doorzoekingen van de woningen van verdachten en twee garageboxen zijn vier verwarmingsmantels, die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs en een vuurwapen aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):