woensdag, 22. augustus 2007 - 12:49

‘Meet & Greet’ Wolfsbergen in LUX

Nijmegen

Aanstaande zaterdagavond staat in LUX een ‘Meet & Greet’ met regisseur Nanouk Leopold van de nieuwe Nederlandse speelfilm Wolfsbergen op het programma. Na de filmvoorstelling is Leopold te gast voor een vraaggesprek met LUX filmadviseur Ted Chiaradia en het publiek. De film begint om 19.45 uur en de reguliere entreeprijzen worden gehanteerd.

Wolfsbergen is een caleidoscopisch portret van vier generaties van de familie Ede van Graswinkel. “Een on-Nederlands mooie film�, volgens LUX’ programmeur Anke van Diejen. Regisseur Nanouk Leopold toont net als in haar vorige film Guernsey stroeve familieverhoudingen in een film waarin de vorm minstens zo belangrijk is als de inhoud.

Konraad is 83 en laat per brief aan zijn familie weten dat hij wil sterven. Daarin geeft hij aan wanneer en hoe. Dit brengt heel wat spanningen teweeg bij de verschillende familieleden. Zij zijn druk in de weer met hun eigen dagelijkse beslommeringen en worden ineens gedwongen naar zichzelf en hun familieleden te kijken. Dan blijkt dat het met de familiebanden slecht gesteld is.

Regisseur Nanouk Leopold debuteerde in 2000 met het veelgeprezen Îles flottantes. Opvolger Guernsey uit 2005 werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes. Haar derde film Wolfsbergen is geselecteerd voor het Forum of New Cinema van het filmfestival in Berlijn
Provincie:
Tag(s):