woensdag, 3. oktober 2007 - 10:49

“Waddenglas�.

Sexbierum

Deze naam is gekozen voor de uitbreiding van het glastuinbouwgebied bij Sexbierum. De provincie Fryslân , de gemeente Franekeradeel en de Dienst Landelijk Gebied (Ministerie van LNV) werken samen aan de ontwikkeling van dit nieuwe gebied. Tot nu tot spraken zij altijd over het gebied bij Sexbierum. Maar zo’n gebied verdient een eigen naam. Niet alleen een mooie naam, maar ook een wervende naam.

Voor het bedenken van die naam is een prijsvraag uitgeschreven. Met als hoofdprijs: een nieuwe fiets! Veel mensen hebben meegedacht en een kaartje ingestuurd.

De keuze is gevallen op WADDENGLAS. De naam is bedacht door de heer Jan de Waard uit Ried. Toen hij de eerste plaatjes van het gebied zag dacht hij “wat een glas� en kwam daarna al filosoferend op Waddenglas. Een mooie compacte naam voor dit gebied.

Deze naam voor het gebied past ook goed bij de bestaande naam “De Waddenkas�. Dit is niet de naam van een speciale kas, maar voor het in de praktijk toepassen van nieuwe technologieën. Hierbij kan gedacht worden aan de bouw van de kas, het energie- en watergebruik en altijd in combinatie met de effecten op de teelt.

De fiets is in een kas van de fa. Hartman in Sexbierum uitgereikt aan de winnaar.
Provincie:
Tag(s):