donderdag, 26. juli 2007 - 14:23

Afrikaanse en Caribische ritmes in het Afrika Museum

Berg en Dal

Op zondag 5 augustus wordt in het Afrika Museum het African Spirits Festival gehouden. Het Festival is een culturele mix van muziek uit alle windstreken van Afrika en haar diaspora. Op 5 augustus geeft de band Melodic Rootz een spectaculaire show waarin oorspronkelijke Afrikaanse en Caribische ritmes samenkomen.

Melodic Rootz is een formatie die een mix van jazz, R&B, Caribische, Braziliaanse en Afrikaanse klanken ten gehoren brengt. De kracht van de band, die in 2000 is opgericht, zit hem in zijn gevarieerde samenstelling. De Antilliaanse bandleider Junior Martir, selecteerde samen met drie andere muzikanten bandleden uit Nederland, Afrika, De Molukken, Rusland, De Antillen en Zuid-Amerika. Melodic Rootz mag zich dan ook met recht een band van 'wereldformaat' noemen. Melodic Rootz was onder meer te zien op: het Unitedcolourfestival Rotterdam; Swinging Groningen en het Theater- en Muziekfestival Noorderzon. Aanvang 14.00 en 15.30 uur.

Het African Spirits Festival maakt deel uit van de Afrikaanse zomerweken die tot en met 27 augustus in het museum plaatsvinden. Tijdens deze zomerweken vinden dagelijks Afrikaanse activiteiten plaats voor bezoekers van alle leeftijden.

Naast de optredens van de Melodic Rootz kunnen museumbezoekers zondag 5 augustus creatief aan de slag in de workshop ‘Bogolan schilderen’ en ‘Beelden uit mergel’, genieten van de voorstelling ‘Afrikaanse verhalen’ of deelnemen aan een rondleiding door het binnen- en buitenmuseum.
Provincie:
Tag(s):