maandag, 29. oktober 2007 - 11:26

Aftrap actie Bollen in de berm in Hoogeveen

Hoogeveen

Vijftig basisschoolleerlingen hebben maandag narcissen geplandt op en langs de geluidswal tussen de A28 en de wijk Erflanden in Hoogeveen. Dit moment is de start van ‘Bollen in de berm’, een actie die na Hoogeveen ook in Den Haag en Venlo gaat plaatsvinden. In Hoogeveen gaan de komende weken in totaal 50.000 narcisbollen de grond in. Volgend voorjaar rijden automobilisten langs een goudgeel gekleurd Hoogeveen.

De start van Bollen in de berm maandag is bij het nieuwe Velden-van-nevelkunstwerk op de geluidswal. De bollen worden geplant op en langs de helling van de wal. De leerlingen die de eerste bollen planten zijn van De Schuthoek en ’t Kofschip, twee basisscholen die samen een dependance hebben in Erflanden.

Initiatiefnemer van Bollen in de berm is Jan Mastwijk, Tweede-kamerlid voor het CDA en onder andere woordvoerder voor bollenteelt. “De bermen van Nederland kunnen een stuk fleuriger en kleuriger. Hoe kun je dat beter doen dan met bloembollen, een van de belangrijke exportproducten van ons land. Natuurlijk dacht ik als rechtgeaard Hoogevener aan Hoogeveen als een van de drie locaties voor Bollen in de berm. Want in Hoogeveen kun je rekenen op goede samenwerking rond goede ideeën.�

Jan Mastwijk was samen met burgemeester Willem Urlings gastheer. Urlings is enthousiast over de actie. “Hoogeveen heeft op die plek net een prachtig nieuw kunstwerk staan. Daar komen in de lente de bloeiende narcissen bij. Zo krijgt Hoogeveen steeds meer aantrekkingskracht. Wat ik ook mooi vind is de energieke inbreng van de kinderen en de schoolteams.�

Bollen in de berm wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse bloembollenkwekers in samenwerking met het Internationaal Bloembollen Centrum in Hillegom.
Provincie:
Tag(s):