woensdag, 26. september 2007 - 13:15

Alcomobilist krijgt drie jaar cel voor doodrijden fietster

Arnhem

De rechtbank in Arnhem heeft een 45-jarige man uit Dieren dinsdag 25 september een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd voor het aanrijden van een 75-jarige plaatsgenote in mei dit jaar. Tegen de Dierenaar was vijf jaar geëist. Dit heeft de rechtbank woensdag bekendgemaakt.

De rechtbank is van mening dat er sprake is van doodslag, omdat de man met een flinke hoeveelheid alcohol op ging rijden. Hij kreeg uit zijn omgeving diverse waarschuwingen dat hij niet meer in staat was om auto te rijden, maar negeerde deze signalen.

Gewaarschuwd
De automobilist dronk op de dag van de fatale aanrijding eerst bij een collega thuis zes of zeven blikjes bier en een hoeveelheid zelfgestookte tequila. Daarna at hij met kennissen in een shoarmazaak en dronk daar opnieuw bier en een glas raki. Toen hij wilde wegrijden, waarschuwden zijn kennissen hem meer dan eens dat hij veel te veel had gedronken.

De man had vervolgens problemen met het starten van zijn auto, maar slaagde er toch in met hoge snelheid weg te rijden. Al slingerend reed hij even later het 75-jarige slachtoffer op haar fiets aan. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

10 jaar rijontzegging
De rechtbank vindt dat de Dierenaar op minstens vier momenten had kunnen en moeten beslissen dat hij niet meer kon rijden. Nu hij dat niet heeft gedaan is er volgens de rechtbank sprake van opzet. Behalve de gevangenisstraf kreeg de man een rijontzegging voor tien jaar opgelegd.
Provincie:
Tag(s):