woensdag, 5. september 2007 - 13:41

Amsterdam is serieuze kandidaat voor Champions Leaque Finale

Amsterdam

De gemeente Amsterdam stelt zich officieel kandidaat voor de Champions League Finale van 2010 of 2011, te houden in de Amsterdam ArenA. Burgemeester Cohen heeft hiertoe het zogenaamde ‘Agreement with city authority’ ondertekend. De gemeente maakte dit woensdag 5 september bekend.

Amsterdam verbindt zich daarmee onder andere aan het zorgdragen voor de veiligheid en openbare orde, de organisatie van allerlei promotionele activiteiten, `city dressing’ en transport. De KNVB stelt Amsterdam ArenA kandidaat.

Met Schiphol zijn afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van de luchthaven voor de aan- en afvoer van bezoekers. Als de Champions League Finale plaatsvindt in Amsterdam, heeft dit een grote promotionele en economische waarde voor de stad. De procedure is dat er voor het einde van 2007 een UEFA-commissie bij de kandidaat-steden langsgaat waarna de UEFA eind 2007 of begin 2008 een besluit zal nemen.

Voor wethouder Sport Carolien Gehrels is het afwachten. Volgens haar is een finale een gouden kans voor Amsterdam in zowel sportief, zakelijk als cultureel opzicht. Voor de stad is het belangrijk op economisch gebied en ze hoopt dat de UEFA besluit de finale toe te wijzen aan Amsterdam.
De laatste keer dat de finale van de Champions League in Amsterdam was, was in 1998. Toen speelde Real Madrid tegen Juventus (1-0).
Provincie:
Tag(s):