dinsdag, 25. september 2007 - 13:55

Apeldoorn zet zich in voor gebruik van ‘eerlijk’ hout

Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft maandag een convenant afgesloten met FSC Nederland. Hiermee zegt de gemeente toe om in al haar projecten (nieuwbouw en renovatie) FSC gecertificeerd hout toe te passen.

De gemeente steunt daarmee de Amazone Campagne van FSC Nederland, Wereld Natuur Fonds en ICCO en draagt als millenniumgemeente bij aan de doelstellingen van Verenigde Naties.

Komende jaren zal de gemeente onder andere ‘goed’ hout inzetten voor de bouw van woningen in Zuidbroek en Zonnehoeve, voor speelvoorzieningen, constructiewerken in parken, boompalen en samen met Waterschap Veluwe voor de walbeschoeiing van de Grift en herstel hiervan bij andere beken. Tevens zal de gemeente in samenwerking met Coöperatie Bosgroep Midden Nederland de gemeentelijke bossen certificeren volgens de FSC-criteria.

In de Amazone Campagne van FSC Nederland bundelen gemeenten, waterschappen, dierentuinen en maatschappelijke organisaties hun krachten voor behoud en verantwoord beheer van het Amazone-woud. Gemeenten en waterschappen zijn verreweg de grootste verbruikers van hout in werken in de grond- weg- en waterbouw. Bouwenbedrijven en houthandelaren, verenigd in FSC Nederland, sluiten zich daar bij aan. De gemeente Apeldoorn, Waterschap Veluwe, Apenheul en Kroondomeinen zijn de eerste organisaties in Gelderland, die middels de ondertekening van een convenant met FSC Nederland deelnemer zijn van deze campagne.

Sandra Mulder, directeur van FSC Nederland is blij met de ondertekening van Apeldoorn van dit veelomvattende convenant. �Apeldoorn is met deze vier organisaties een FSC stimulerende regio�. Apeldoorn heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, aldus wethouder Paul Blokhuis.

“Het ondertekenen van het convenant zorgt dat wij als stad daarnaast bijdragen aan een van de millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties; het bieden van een duurzaam leefmilieu.� Apeldoorn is met ingang van afgelopen zomer millenniumgemeente.
Provincie:
Tag(s):