zaterdag, 24. november 2007 - 21:22

Arrestatieteam bevrijdt vrouw uit handen van tieners

Roermond

Een arrestatieteam (AT) van de politie heeft zaterdagmiddag een 46-jarige vrouw uit Echt bevrijd, die in een appartement in het centrum van Roermond werd vastgehouden. Daarbij zijn in totaal vijf personen aangehouden, twee jongens van 13 en 17 jaar, twee mannen van 24 en 38 jaar en een 37- jarige vrouw. De aanleiding van de ontvoering had te maken met een geldkwestie, zo meldt een woordvoerder van de politie tegenover Blikopnieuws.

De partner van het slachtoffer maakte vrijdagavond rond 22.30 uur bij de politie melding van de vermissing van de vrouw. De man was rond 19.30 uur thuisgekomen van zijn werk en trof zijn vriendin niet aan. Wel stond er eten op het vuur aan te branden. Uit onderzoek bleek dat er rekening mee moest worden gehouden dat de vrouw de woning niet vrijwillig had verlaten. De politie zette twintig rechercheurs en meerdere ondersteuners op de zaak. Nadat de verdachten in de loop van de middag contact hadden gezocht met de partner van het slachtoffer, kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Hierop konden het slachtoffer en de verdachten in Roermond worden getraceerd.

Door het arrestatieteam konden in het appartement twee mannen worden aangehouden. Op een later tijdstip werden nog twee mannen en een vrouw in de omgeving van het appartement gearresteerd. Eén van de verdachten is een bekende van de politie, aldus de zegsvrouw.

De toestand van het slachtoffer is naar omstandigheden redelijk. Voor de vrouw en haar partner is professionele hulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):