vrijdag, 12. oktober 2007 - 9:21

Asbest aangetroffen in Michaëlschool

De Bilt

Tijdens bouwwerkzaamheden is woensdag asbest aangetroffen in de Michaëlschool in De Bilt. De gemeente De Bilt heeft uit voorzorg de sloop stopgezet. Het gebouw mag tot nader order niet worden gebruikt. De leerlingen van de school zijn in eerste instantie opgevangen in de nabij gelegen kerk.

Ouders zijn inmiddels door de schoolleiding geïnformeerd. De gemeente informeert de omwonenden. Een gespecialiseerd onderzoeksbureau heeft metingen gedaan om te kijken of er sprake is van een zogeheten besmet gebied. Naar aanleiding daarvan wordt zo nodig verdere actie ondernomen.

De kinderen waren niet aanwezig in de ruimte waar werd gesloopt. Dokter G.W Krever van de afdeling Medische Milieukunde van de GGD Midden Nederland stelt dat zolang de kinderen niet gedurende lange tijd zijn blootgesteld aan hoge concentraties asbest, het risico voor de gezondheid relatief laag is. “Er is altijd wel sprake van enige asbestdeeltjes in de lucht zoals wij die elke dag inademen�. Er is vooralsnog geen reden tot ongerustheid.
Provincie:
Tag(s):