donderdag, 18. oktober 2007 - 19:39

Astrid de Gooijer (62) zit al 3,5 jaar in voorarrest

Amsterdam

Vanaf zondag 21 oktober is de documentairereeks Gevangen in het Buitenland te zien op SBS 6. De indringende serie gaat over Nederlanders die onder erbarmelijke omstandigheden in een buitenlandse gevangenis zitten. Per aflevering wordt een zaak belicht aan de hand van het bezoek van een naaste. In de eerste aflevering staat de 62-jarige Astrid de Gooijer centraal, die al 3,5 jaar zonder proces vastzit in Ecuador.

Haar dochter Edith wordt gevolgd als ze voor het eerst na haar moeders arrestatie een bezoek aan haar kan brengen.

Na de eerder dit jaar uitgezonden reportage Gevangen in het Buitenland: De 18-jarige Mandy Pijnenburg, brengt SBS 6 nu een documentairereeks onder dezelfde naam. Over de hele wereld zitten landgenoten onder erbarmelijke omstandigheden achter de tralies. Ze krijgen te maken met overbevolkte gevangenissen, corruptie, slechte medische zorg, geweldsuitbarstingen, nauwelijks voldoende eten, afpersing, verkrachting en mishandeling.

Schuldig of onschuldig, de omstandigheden waaronder ze worden vastgehouden, zijn in veel gevallen onmenselijk en uitzichtloos. Hoe houd je hoop in deze nachtmerrie? Wat kunnen de achterblijvers doen?

Gevangen in het Buitenland wordt geproduceerd door SBS Productions.
Categorie:
Tag(s):