zaterdag, 16. juni 2007 - 18:32

Auto gestolen, daders weten te ontkomen

Almelo

Drie personen die in een even daarvoor gestolen auto werden getraceerd wisten in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni, na een achtervolging, te ontkomen. Vrijdagmorgen 15 juni om ongeveer 03.30 uur werd door de 49-jarige eigenaar van een zwarte Ford Escort doorgegeven dat zijn auto even daarvoor was gestolen.

De auto had bij zijn woning aan de Zeven Bosjes in Almelo gestaan en hij had rond het genoemde tijdstip gehoord dat zijn auto werd gestart en hij zag deze dan ook wegrijden. Hij is direct daarop in de auto van zijn vrouw gesprongen en is erachter aan gegaan en de politie werd gewaarschuwd. De eigenaar traceerde de auto op de Weezebeeksingel in Almelo en gaf dit ook door.

Politiemensen in een opvallende politieauto zagen de gestolen auto rijden en gaven een stopteken waaraan niet werd voldaan. Een achtervolging werd ingang gezet totdat de auto stopte op de Stouweweg in Almelo vlak voor het viaduct met de N36.

De drie inzittenden sprongen uit de auto en renden weg. De politiemensen achtervolgden de drie te voet maar ze konden niet worden achterhaald. Ook een onderzoek met een aantal politiehonden had niet het gewenste resultaat. De auto is voor verder sporenonderzoek afgesleept.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk weten wie de drie zijn die verantwoordelijk zijn geweest voor deze diefstal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):