vrijdag, 31. augustus 2007 - 22:57

AZ simpel langs Excelsior

De laatste wedstrijd tussen AZ en Excelsior was er één die de Alkmaarders niet snel zullen vergeten. Op de allerlaatste speeldag verspeelde AZ de landstitel, door met 3-2 van Excelsior te verliezen. Vanavond was de kans op revanche. De Kralingers werden met 3-0 naar huis gestuurd.

In de eerste helft was AZ veruit de betere ploeg. Het duurde exact 24 minuten voordat de Alkmaarders op voorsprong kwamen. Na slecht uitverdedigen van de Kralingers kwam de bal voor de voeten van Kemy Agustien, die na negentig minuten uit werd geroepen tot ‘man of the match’. De sterkspelende middenvelder schoot vanaf zo'n 25 meter raak: 1-0. Vlak voor rust na een schot van Agustien, was het de IJslandse rechtsback Gretar Steinsson die met een bekeken hakballetje scoorde: 2-0

In de tweede helft begon AZ met drie aanvallers. Julian Jenner kwam in het veld voor de onzichtbare Ari. De wissel gaf AZ niet de nodige aanvallende impulsen. Ze speelden een te laag baltempo om de Kralingers echt pijn te doen. Het tweede bedrijf bracht daardoor weinig hoogtepunten. Demy de Zeeuw schoot na een mooie combinatie met Maarten Martens de bal langs Excelsior-doelman Ronald Graafland. Hij bepaalde hiermee de eindstand.

AZ heeft zich tegen Excelsior goed hersteld van de verliespartij afgelopen weekeinde tegen Vitesse (1-0). De Kralingers staan na drie wedstrijden nog altijd op nul punten. De ploeg van trainer Ton Lokhoff heeft veel kwaliteit in moeten leveren. Onder andere door het vertrek van Andwélé Slory en Luigi Bruins naar Feyenoord, lijken de Kralingers af te stevenen op een heel moeilijk seizoen.