dinsdag, 23. oktober 2007 - 10:22

Basis-zorgpremie's 2008 bekend gemaakt

Amsterdam

Stad Holland Zorgverzekeraar maakt premie basisverzekering 2008 bekend. De premie voor 2008 bedraagt 91,25 euro per maand, oftewel 1.095 euro per jaar. Dit is 5,25 euro per maand lager dan in 2007. De premies voor de aanvullende verzekeringen (AV) worden met ongeveer 6% verhoogd in verband met kostenstijgingen in de gezondheidszorg. In de pakketten en de vergoedingen wordt echter niet gesneden.

Nieuw is dat verzekerden van 18 tot 22 jaar bij Stad Holland zorgverzekeraar vanaf 2008 gratis verzekerd zijn voor de Standaard AV
Stad Holland Zorgverzekeraar is een zelfstandige, kleine zorgverzekeraar: slagvaardig, betrokken en servicegericht.

Internetverzekeraar FBTO laat de definitieve hoogte van de ziektekostenpremie bepalen door de consument. Hoe meer mensen zich aanmelden op www.fbto.nl, hoe lager de zorgpremie. De zorgpremie waarmee FBTO gaat starten bedraagt 94,50 euro. Op 5 november wordt de definitieve premie bekendgemaakt. FBTO verwacht enkele tienduizenden belangstellenden.

FBTO biedt klanten een ziektekostenverzekering aan op basis van restitutie, waarbij de consument dus zelf kan kiezen door welke fysiotherapeut of specialist hij of zij wordt behandeld. De klant hoeft zelf geen nota's voor te schieten. Tevens zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de aanvullende verzekeringen die door de ouders zijn afgesloten. Declaraties worden na binnenkomst doorgaans binnen vijf werkdagen afgehandeld.
Categorie:
Tag(s):