maandag, 1. oktober 2007 - 20:36

Belastingdienst int openstaande schulden in Brabant

Den Bosch

De Belastingdienst heeft in Brabant de afgelopen maand tijdens ANPR-controleacties (Automatic Numberplate Recognition) voor ruim 21.000 euro beslag gelegd. Het betreft een variatie aan belastingschulden, waaronder niet-betaalde motorrijtuigenbelasting.

In de maand september heeft de Belastingdienst een vijftal controleacties in samenwerking met de onder andere de politie uitgevoerd in de omgeving van Tilburg en Oss. Notoire wanbetalers met openstaande belastingschulden werden vervolgens met deurwaarders van de Belastingdienst geconfronteerd. Als er sprake was van openstaande schulden, konden deze contant of via de ter plekke aanwezige mobiele pinapparatuur worden voldaan. Gebeurde dat niet, dan werd de auto in beslag genomen en afgesleept.

Tijdens de controles in Brabant zijn op 25 auto’s beslag gelegd, 16 auto’s zijn direct afgevoerd. Het hoogste direct geïnde bedrag bij een belastingschuldenaar was 9.281 euro. Naast de openstaande belastingschuld moeten de geflitste automobilisten ook de kosten van beslaglegging, afsleep- en opslagkosten betalen.
Provincie:
Tag(s):