woensdag, 4. juli 2007 - 17:58

Beloning voor 'Gouden Tip' in verkrachtingszaak

Doetinchem

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht bekend gemaakt dat er een beloning van 10.000 euro beschikbaar is voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte in de gewelddadige verkrachtingszaak van Doetinchem. Met het uitloven van deze beloning wil het OM tegelijk met de verrichtingen van het rechercheteam mensen bewegen om informatie te geven in deze zeer ernstige, gewelddadige verkrachtingszaak.

Donderdagochtend 7 juni j.l. werd een 34-jarige bewoonster van de Beethovenlaan op gewelddadige wijze in haar flatwoning verkracht. De verdachte belde rond 09.15 uur aan en drong naar binnen. Hij had een pantykous over zijn hoofd en droeg een soort carnavalspruik om herkenning te voorkomen. In de flat knevelde hij de vrouw, snoerde haar mond met een theedoek en verkrachtte haar meerdere malen.

Het rechercheteam is sindsdien volop bezig met het onderzoek naar de verdachte, waarbij maandag ondermeer een flyeractie in de omgeving van de Beethovenlaan werd gehouden om zoveel mogelijk mensen te attenderen op het programma Opsporing Verzocht. De Doetinchemse wijkwachten hebben zo’n 1000 flyers ook op de mogelijke vluchtroute verspreid.

Het signalement van de verdachte luidt: de verdachte is tussen de 20 en 30 jaar oud, heeft een smal tot mager postuur en is ongeveer 1.75 lang en hij heeft een tatoeage op zijn borst. Deze is van een vogel of daarop gelijkende afbeelding. Hij droeg een groen poloshirt met lange mouwen.
Provincie:
Tag(s):