zondag, 28. oktober 2007 - 16:10

Beschonken bestuurster de weg kwijt

In de nacht van zaterdag op zondag stuitten politieagenten op de kruising Kruissteiger en Molenstraat in Heukelum op een 55-jarige vrouw uit de gemeente Lingewaal die zo onder invloed was van alcohol dat zij volledig de weg kwijt bleek te zijn.

De agenten zagen vanaf de Lingewal de vrouw in haar auto aan komen rijden. Vlakbij hen stopte ze en reed vervolgens weer slingerend achteruit. Opeens draaide de vrouw aan het stuur en knalde tegen een muur van een perceel aan de Lingewal. De agenten spraken de vrouw aan, maar zij reageerde verward. Ze vertelde pas net onderweg te zijn en niet goed te weten waar ze heen ging.

Omdat de politieagenten een sterke alcohollucht roken, probeerden zij een blaastest bij de 55-jarige af te nemen, maar dit lukte niet. Daarop hielden zij de vrouw aan en namen haar mee naar het bureau voor een ademanalysetest. Toen ook dit niet lukte, werd een arts naar het politiebureau gehaald voor een bloedproef.

Het rijbewijs van de bestuurster is ingenomen en ook haar auto werd meegenomen. Toen een takel de auto had losgetrokken, bleek de schade namelijk groter dan in eerste instantie leek.
Provincie:
Tag(s):