zaterdag, 28. juli 2007 - 21:39

Bewoners Brabantse Zijtaart in de 'shit'

Zijtaart

Diverse bewoners van het Brabantse plaatsje Zijtaart kunnen voorlopig geen gebruik maken van het toilet. De hevige regenval van vannacht heeft het rioolstelsel overbelast. De gemeente Veghel heeft zaterdag chemische toiletten geplaatst waar de bewoners voorlopig hun behoefde kunnen doen.

Na de zware regenbuien van vrijdag op zaterdag is in de wijk Rudebroeck overlast ontstaan in het rioolstelsel. Gevolg is onder andere dat toiletten in de huizen niet meer doorlopen. Op dit moment draaien de pompgemalen volop en het rioolwater is licht aan het zakken. Voor mensen die overlast hebben van volgelopen kelders is een loonwerkerbedrijf ingeschakeld die de volgelopen ruimte leegpompt.

Om de overlast te beperken vraagt de gemeente Veghel de bewoners om zo min mogelijk gebruik te maken van het toilet, douche, wasmachine, afwasmachine. Kortom, om zo min mogelijk water weg te laten lopen. De gemeente Veghel begrijpt dat het erg lastig is. Daarom worden enkele chemische toiletten op het parkeerterrein aan de Ceciliastraat geplaatst met het verzoek aan de bewoners van bovengenoemde straten hiervan gebruik te maken.

De weersverwachtingen voor zondag zijn zodanig dat niet verwacht wordt dat het probleem zich snel oplost.
Provincie:
Tag(s):