maandag, 23. juli 2007 - 8:59

Bewoners Rietkamp maken bezwaar tegen zwembad

Delfzijl

De bewoners van de wijk De Rietkampen zijn alles behalve blij met de bouw van een zwembad in hun achtertuin. De gemeente Delfzijl en Appingedam zijn van plan om in het gebied tussen de twee gemeenten een zwembad te bouwen. De bewoners van de wijk gaan bezwaar maken tegen het plan. Dit staat in het Dagblad van het Noorden.

Bij de bouw van de wijk De Rietkampen, zo'n 17 jaar geleden, beloofde de gemeente Delfzijl dat het gebied als park zou worden ingericht. Tot op heden is dit nog niet gebeurd maar zijn andere plannen de revu gepaseerd. Zo wilde de gemeente er een kantorencomplex laten bouwen. De bewoners van de wijk hebben dit met succes aangevochten.

In de regionale krant zegt bewoner Albert Velt, 'We zijn het zo langzamerhand spuugzat, dat het gebied steeds weer opnieuw in beeld komt voor bebouwing. De gemeente neemt ons niet serieus. Ze probeert nu opnieuw over ons heen te lopen. Het heeft ons al een kapitaal aan advocaten gekost, maar het park, wat ons beloofd is, is er nog steeds niet'.
Provincie:
Tag(s):