dinsdag, 17. juli 2007 - 17:14

Bewoners Zwanenburg hielden het na drie jaar weer niet droog

Haarlemmermeer

De extreme regenval van maandagavond 16 juli 2007 heeft op verschillende plaatsen in de gemeente Haarlemmermeer tot problemen geleid. Vooral enkele bewoners van de Marialaan en de Kastanjelaan in Zwanenburg kampten met wateroverlast.

Namens het college van burgemeester en wethouders laat loco-burgemeester Michel Bezuijen weten dat hij met hen mee voelt. Ook toont hij begrip voor de emoties die vrij komen als het water woningen binnen stroomt.

De Marialaan heeft in het verleden wel vaker met wateroverlast te maken gehad. Dit deel van Zwanenburg ligt lager dan de omgeving en de huizen aan de Marialaan liggen lager dan de wegas. In 2004 zijn maatregelen getroffen, waaronder de bouw van een zogenaamd retentiebassin. Hierin wordt het water tijdelijk opgeslagen en met behulp van een pomp naar een ander rioleringssysteem geleid.

Ook is door middel van de verhoging van de trottoirs een dijk aangelegd. Tot gisteravond had zich sinds 2004 geen wateroverlast meer voorgedaan in dit deel van Zwanenburg. Voordien waren er regelmatig problemen. Loco-burgemeester M. Bezuijen wijst erop dat de buien van gisteravond ''uitzonderlijk'' en ''zeer extreem'' waren. Hij wijst de suggestie van de hand dat met andere of aanvullende maatregelen de bewoners hun voeten wél droog zouden hebben gehouden.

Inmiddels is de gemeente Haarlemmermeer de betrokken bewoners te hulp geschoten. Het gat in het wegdek is weggewerkt en bij één van de bewoners aan de Marialaan is de tuin schoongespoten.
Provincie:
Tag(s):