vrijdag, 9. november 2007 - 9:28

Blijdorp krijgt zijn beroemde uitkijktoren terug

Rotterdam

Blijdorp krijgt zijn beroemde uitkijktoren terug. De commissie, onder leiding van voorzitter Metin Çelik (PvdA), kwam bij de begroting met een motie om 4,5 miljoen euro te reserveren voor de herbouw van de in 1972 gesloopte toren en de restauratie van de Rivièrahal.

"De wethouder heeft ons idee omarmd en daar zijn wij heel blij mee. Het is leuk om, nu we het Centraal Station van Van Ravesteyn slopen, een ander gebouw van deze architect -de uitkijktoren van Blijdorp- aan de stad terug te geven en de Rivièrahal, ook van zijn hand, te herstellen,’’ zegt initiatiefnemer Çelik.

De gemeenteraad wil dit ‘cadeau’ aan de dierentuin geven omdat zij groot belang hecht aan de bijdrage die diergaarde Blijdorp levert aan het toerisme en aan een attractieve stad. Jaarlijks trekt ze miljoenen bezoekers. Bovendien investeert Blijdorp al geruime tijd in een betere dierentuin. En dan bestaat ze dit jaar ook nog eens 150 jaar. Çelik: “het feit dat de dierentuin dit jaar 150 jaar bestaat, is een mooie gelegenheid voor een dergelijk ‘cadeau’.�
Provincie:
Tag(s):