vrijdag, 12. oktober 2007 - 11:30

Bloemen op schoolplein na fatale steekpartij

Amsterdam

Op de plek waar donderdag een 16-jarige scholier door een klasgenoot werd neergestoken worden vrijdag massaal bloemen gelegd omringd door brandende kaarsjes.

Donderdagmiddag rond 12.30 uur werd de 16-jarige leerling door een medeleerling van zijn school in zijn nek gestoken. Het slachtoffer is daarbij zodanig ernstig gewond geraakt dat hij na aankomst in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.

De 14-jarige verdachte werd tijdens zijn vlucht naar het metrostation staande gehouden door medescholieren, waarna de politie de dader kon arresteren. Achtergrond en motief van deze fatale steekpartij is dat het tweetal volgens omstanders ruzie zou hebben gekregen over een pen.

Het schoolbestuur heeft besloten vandaag de school open te houden. De leerlingen zullen door de medewerkers worden opgevangen. Alle ouders ontvangen hierover vrijdag een brief van TeC Amsterdam.

Tijdens de herfstvakantie organiseert de school een aantal bijeenkomsten voor leerlingen, ouders en medewerkers om deze enorme slag te verwerken.
Provincie:
Tag(s):