maandag, 22. oktober 2007 - 16:45

Brandweer bezoekt inwoners thuis

Haarlemmermeer

Vanwege de Nationale Brandpreventiedag is zaterdag 27 oktober 2007 uitgeroepen tot de Landelijke Rookmelderdag. Op deze dag en de hele week ervoor bezoekt Brandweer Haarlemmermeer daarom een aantal straten in de gemeente om de brandveiligheid in woningen te testen.

De brandweer wijst bewoners op het belang van rookmelders en wil meer aandacht vragen voor brandveiligheid in en om de woning. Staat de televisie wel echt uit? Is het filter van de droger schoon? En natuurlijk: heeft de woning een werkende rookmelder?

Jaarlijks komen ruim 70 mensen om door brand. De meeste van deze slachtoffers vallen in woningen. Dit aantal kan drastisch omlaag als er in alle huizen rookmelders zouden hangen. De Brandweer Haarlemmermeer bezoekt op zaterdagochtend 27 oktober willekeurige huishoudens en gaat na hoe brandveilig de woning is. Tips zullen daarbij niet ontbreken.

Het zwaartepunt ligt op de aanwezigheid van een werkende rookmelder, maar ook het veilig gebruik van elektrische apparatuur en de aanwezigheid van vluchtmogelijkheden zullen aan bod komen. De woningen worden gecontroleerd door de brandweermannen en -vrouwen van de vrijwillige brandweer. Zij bezoeken woningen in een vooraf gekozen straat en wijzen de bewoners op het belang van brandveilig en hoe deze in hun woning vergroot kan worden.

De Regionaal Commandant van de brandweer, de heer A.F.M. Schippers zal als eerste een woning controleren en wel het huis van de heer P.F.C. Croese, voorzitter Dorpsbelangen in Lisserbroek. Op deze wijze wordt nadruk gelegd op het feit dat een werkende rookmelder voor iedereen van levensbelang is.
Provincie:
Tag(s):