maandag, 8. oktober 2007 - 9:05

Centrum met aandacht voor voeding en gezondheid

Proef wat je echt lekker vindt, ervaar hoe reuk en smaak elkaar beïnvloeden. Dat kan bij EETNL, het eerste landelijke leisurecentrum gericht op voeding en voedinggerelateerde thema's, dat eind 2009 zijn deuren opent. De verwachting is dat jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers de weg naar EETNL weten te vinden. Met het nieuwe centrum is een investering van ruim 60 miljoen euro gemoeid.

EETNL (www.eetnl.com) sluit aan op de groeiende aandacht voor voeding en gezondheid. Niet alleen de vele kookprogramma's (Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Herman den Blijker) zijn er een uiting van, ook de groeiende behoefte om thuis vrienden of familie op een spannende maaltijd te trakteren, geeft dit weer. Vanuit die constatering groeide het idee iets totaal nieuws op voedingsgebied neer te zetten.

De initiatiefnemers van het project - ontwikkelaar Octus Beheer B.V en ontwikkelmaatschappij Agro & Co Brabant in samenwerking met de stedelijke regio Uden-Veghel - hebben de afgelopen periode samen met externe deskundigen een businesscase uitgewerkt. Daaruit is gebleken dat EETNL een levensvatbaar plan is. Hiermee is de weg vrij om verdere investeerders en het bedrijfsleven te betrekken bij de voltooiing van het project. Of EETNL in de beoogde omvang gerealiseerd zal worden is afhankelijk van de interesse van marktpartijen. Zij zullen uiteindelijk het plan dienen in te vullen.
Categorie:
Tag(s):