vrijdag, 4. mei 2007 - 8:10

CNV Havens sluit eerste cao voor Maersk

CNV Havens heeft donderdag een eerste cao met rederij Maersk Line gesloten. Met in totaal een loonsverhoging van 5 procent over twee jaar. Verder zijn er betere afspraken gemaakt over de betaling van overwerk.

Het Deense bedrijf nam twee jaar geleden containerrederij P&O Nedloyd over, daar had het personeel al een cao, maar de werknemers van Maersk hadden er geen", aldus Joost van Egmond, onderhandelaar van CNV Havens.

Op basis van het begin vorig jaar gesloten sociaal plan kozen de werknemers van het gefuseerde bedrijf er massaal voor dat niet de ondernemingsraad, maar de vakbeweging een cao voor hen moest uitonderhandelen. Van Egmond: "Die is er nu en het resultaat mag er zijn. Het samenvoegen van de arbeidsvoorwaarden van beide bedrijven was een hele klus, want het totale niveau van arbeidsvoorwaarden van de werknemers van voormalig P&O Nedloyd en Maersk mocht er niet op achteruit gaan."

Bij Mearsk werken nu ongeveer 750 mensen.De nieuwe cao loopt van 1 januari 2007 tot en met 31 maart 2009. Werknemers krijgen dit jaar per 1 april een loonsverhoging van 2,25 procent en op 1 april 2008 nog eens 2,75 procent.
Provincie:
Tag(s):